Elsa

Kategori: DAILY

GÃ…RDAGEN

Fredagen inleddes med jobb fram till eftermiddagen. Därefter åkte jag hem och sminkade mig lite snabbt då middag med tjejerna stod på schemat. Vi käkade på Knäppingen här i stan och det var otroligt gott. Det var första gången jag käkade där och jag blev väldigt positivt överraskad. När vi kände oss mätta och belåtna rörde vi oss vidare mot VILA för lite drinkar. VILA har sådan otrolig utsikt och drinkarna är fantastiskt goda, har hört väldigt gott om det tidigare men aldrig lyckats ta mig dit av någon anledning. Vi stannade på VILA ett bra tag samt fick sällskap av William medan Disa drog och jobbade, sedan rörde vi oss in mot stan igen och gick emellan lite ställen där. Vi babblade på som bara den fram till midnatt då jag och Moa rörde oss hemåt. En bra sommarkväll med andra ord!

Och såhär såg jag ut! Kjolen är från BikBok och toppen är från Zara.

 

FRAMTIDEN?

Hej på er! Äntligen är det fredag. Jag har nu jobbat min första helvecka och känner mig väldigt redo för helg. Jag inser mer och mer för varje dag som går att jag faktiskt inte ska tillbaka till skolan i höst (trots att studenten var för över en månad sen, haha). Det har blivit så påtagligt att det är dags att växa upp. Det jobbas, det pratas om AW, det pratas framtidsplaner, det flyttas hemifrån eller till andra städer och länder. Skräckinjagande förtjusning. Skolan under gymnasieåren var en trygghet för mig. Jag umgicks med personer jag trivdes och hade roligt ihop med samt att studierna flöt på rätt bra för min del. Även själva rutinen blev en trygghet i sig. Jag kan ju dock bara tala utifrån mina egna erfarenheter, finns givetvis personer som inte har upplevt dessa år på samma sätt. För mig känns det iallafall lite som att man är en fågelunge som har blivit utputtad från ett fågelbo. Världen är stor och jag känner mig ynklig, samtidigt väldigt förväntansfull. Mina framtidsplaner är inte spikade, men de idéerna som finns känns lovande och gör mig pirrig. Nu har ett nytt kapitel av livet startat, ska bli spännande att se vad för historier som blir nedskrivna här. 

 

Ha en bra helg!

23:51

Nu är den näst sista examinationen inlämnad. Studentvecka, student och framtiden lurar precis runt hörnet. Äntligen ska jag få strunta i alla skolböcker för en stund och faktiskt ägna mig åt något annat. Jag ska alldeles snart få fira att mina 12 år i skolan är över. Jag är jätteglad och oerhört stolt över mig själv för att jag har tagit mig igenom det här, men det känns fortfarande som något inte stämmer. Jag kan inte sätta fingret på det är, men det där pirret i magen och känslan av att en hel vecka av bara firande är framför fötterna på mig, finns inte. Det är som att jag alla dessa år fantiserat om den perfekta veckan och den perfekta studentdagen, men nu har jag insett att det inte riktigt kommer bli som jag har tänkt. Allra främst har jag en förbaskad knäskada som gör att jag ständigt måste vara på min vakt för att inte orsaka smärta. Timing at its finest. Jag är hundra procent medveten om att det kunde vara betydligt mycket värre och att jag egentligen inte borde klaga, men det känns bara så jäkla surt. Det är även så mycket annat som spelar in, som stressar mig och gör att jag ej kan slappna av. Tänk om jag i framtiden inte kommer kunna titta tillbaka på den här tiden och tänka att jag hade the time of my life? Studenten är en milstolpe man firar en enda gång i sitt liv, jag kan inte slösa bort den här tiden för jag kommer aldrig att få tillbaka den. Är jag en otacksam och bortskämd snorunge som bara klagar? Jag vet inte. Det är säkert fler där ute som känner som jag av många olika anledningar. Jag tror det är hela hypen med studenten, att det ska vara den bästa och mest galna tiden i hela ens liv. Det kanske det blir också, men på grund av förutsättningar kanske det helt enkelt kommer kunna toppa dessa tre gymnasieår, och vad spelar det för roll egentligen? På fredag är det iallafall dags, då är det mösspåtagning och starten av studentveckan. Kom bara ihåg att allting löser sig, alltid.

 

Ett stooooort grattis till alla studenter där ute! <3

21:41

Bild från förra helgen då jag var på Nordic Open Disco Dance och coachade tjejerna. Många fina resultat, dessa tjejer är såååå duktiga!

Stress är ett milt ord om man ska beskriva denna höst. Idag är en av de få dagar då jag faktiskt inte haft något inplanerat, vilket har varit vääldigt behövligt. Det bästa är att jag fler sådana här dagar framför mig. Jag har två dansföreställningar och ett matteprov att bocka av, sen tar jag jullov. På måndagmorgon åker jag och Nelly till London (!!!<3) där vi ska spendera fyra dagar. Shopping, god mat och manikyr står på schemat, jag längtar så himla mycket! Vi kommer hem lagom till julafton och juldagen och det är inte fy skam det heller. Känner mig, trots denna kalla och mörka månad, lite pepp på livet. 

ENJOY

Började denna fredag med att fixa det sista inför nästkommande vecka, har dock ett fåtal grejer kvar som ska införskaffas imorgon. Efter det gick jag i skolan ända fram till 16.05 men sista lektionen är retorik vilket jag tycker är lärorikt och roligt så jag ser fram emot sådana fredagseftermiddagar. Hängde med Nelly till stan igen och när vi var klara drog vi till hennes lägenhet för att fixa oss för att sedan möta upp tjejerna på Enjoy. Vi käkade och pratade följt av en promenad kring fina Norrköping. Det har verkligen varit sååå varmt idag!! Nu på kvällen fick man nästan lite utomlandskänsla.

DEN TJUGOFEMTE

Veckan rullar på så fort att jag knapp hänger med... Det riktiga schemat har kommit igång och vi har haft uppstart i alla kurser. Än så länge inte hiskligt mycket att göra så det tar vi vara på genom att hänga under håltimmarna och gå hem direkt efter sista lektionen. Vi har sålt en hel del band till både själva träningsveckan för 3:orna samt insparksfesten för 1:orna vilket är superkul, alla verkar vara taggade! I onsdags satt vi ett gäng tjejer på Brödernas Café där vi käkade/fikade för att sedan gå till Trädgår'n där vi mest satt och snackade. Drog hem ganska skapligt då jag kände mig lite krasslig men idag är jag definitivt på bättringsvägen iallafall. Tur det för idag var det inplanerat att jag skulle hoppa in på ett spinningpass på mitt gym för att prova hur det känns att vara ledare. Jag har gått och varit nervös över detta i flera dagar så det var en sådan lättnad när jag var klar och det faktiskt gick bra! Imorgon är det fredag, helg på ingång och på söndag är det ÄNTLIGEN dags för vår alldeles egna träningsvecka, som vi längtat!!